На 25.11.1939 г. – „БЕЛИ МУГРИ“ од КОЧО РАЦИН, антологија на болките и страдањата на македонскиот народ.

На 25.11.1939 г. – „БЕЛИ МУГРИ“ од КОЧО РАЦИН, антологија на болките и страдањата на македонскиот народ. Насловот на стихозбирката е симболичен – пејзаж кој е посакуван од работниците, аргатите и сите експлоатирани луѓе. Тоа е ново утро, нов почеток, нов живот во кој сите ќе бидат еднакви.
И јас сум Рацин! Сите сме Рацин!
Comments are closed.