Настани

Проектот „Математички мистерии“ се реализира во учебната 2023-2024 година. Училишниот тим е предводен од наставничките Силвана Крстеска – наставник по математика и Фила Вероска-Стојковска – 
Read more
И оваа година, нашето училиште е дел од успешната приказна на еТвининг проектот „Математика низ стрип и карикатура“. Во проектот учествуваат 50 училишта со 117 
Read more
Средбата помеѓу збратимените училишта од Фоча, Белград и нашето училиште продолжува – овојпат кај нашите пријатели од ОУ „Веселин Маслеша” од Фоча. Од осми до 
Read more
На Детскиот литературен фестивал „Ракатки“, нашата седмоодделенка Лина Маркоска освои прва награда за нејзината поетска творба под менторство на Фила Вероска-Стојковска. Оваа година „Ракатки“ го 
Read more
Иницијативата ПавлеЛозаиДрвјата одржа работилница „Одржливо живеење во одржливи градови и заедници“ со учениците од IX одделение, идните идеолози на нашите градови и средини за живеење. 
Read more
Вчера, 15.04.2024 година, понеделник,  учениците од VI-2 одделение од нашето училиште  беа дел од завршниот настан на проектот SEEDS на тимот WISESTRIDE, под менторство на наставничката Наташа Неданоска, која е дел 
Read more
Slow Food Училишни градини РАБОТИЛНИЦА Април, 2024 На 12.04.2024 година (петок) во ПОУ „Кочо Рацин“- с.Долно Лакочереј, Охрид едукаторот Наташа Неданоска од Тимот за едукација 
Read more
Втора Мотивирачка трибина „И ЈАС СУМ ОД КОЧО РАЦИН“ со Др. Филип Трајкоски. Филип Трајкоски е наш горд ученик, денес млад доктор по општа медицина. 
Read more
И оваа година на 8ми Март  симболично ги започнуваме нашите Мотивирачките трибини во Младински Центар Охрид со успешна жена во сите полиња на животот. Александра 
Read more
” To learn a language is to have one more window from which to look at the world”. На општинскиот натпревар по наставниот предмет англиски 
Read more