Author: kochoracin

Проектот „Математички мистерии“ се реализира во учебната 2023-2024 година. Училишниот тим е предводен од наставничките Силвана Крстеска – наставник по математика и Фила Вероска-Стојковска – 
Read more
И оваа година, нашето училиште е дел од успешната приказна на еТвининг проектот „Математика низ стрип и карикатура“. Во проектот учествуваат 50 училишта со 117 
Read more
На ден 15.06.2024 година на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа Државен натпревар по природни науки за IV, V и VI одделение. Нашите и вредни 
Read more
Со огромна гордост ја објавуваме веста дека нашите ученици постигнаа одлични резултати на Државниот натпревар по биологија кој се одржа на 8.6.2024 на Природно-математичкиот факултет 
Read more
На Државниот натпревар по македонски јазик и литература што се одржа на 1.6.2024 година на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје, нашите ученички постигнаа извонредни 
Read more
Согласно законот за Основно образование член 8, 122, 144 и 146 донесена и календарот за работа за тројца ученици е донесена одлука за полагање на 
Read more
На ден 31.05.2024 година на Природно – математичкиот факултет, на Институтот по хемија се одржа државен натпревар по хемија. Ученикот Цане Јанески под менторство на 
Read more
Почитувани,  согласно Наставниот план за основно образование и Водичот за слободни изборни предмети потребно е да одговорите на прашалникот кој е даден во прилог.Прашалникот служи 
Read more
На ден 18.5.2024 во ООУ „Кирил Пејчиновиќ“- Скопје се одржа државен натпревар по англиски јазик на кој нашата талентирана ученичка Ангела Савески (V одд.), ментор 
Read more
Средбата помеѓу збратимените училишта од Фоча, Белград и нашето училиште продолжува – овојпат кај нашите пријатели од ОУ „Веселин Маслеша” од Фоча. Од осми до 
Read more