Регионален натпревар по Природни науки

На Регионалниот натпревар по Природни науки кој се одржа на 5.04.20024 година нашите ученици ги постигнаа следните резултати:

IV-1 одееление:

 • Јана Војдиноска – I место и оди на државен натпревар
 • Mиа Спасеска – III место
 • Меланија Ѓореска – III место
 • Теона Блажески – III место
 • Дарија Наумоска – пофалница
 • Давид Митрески – пофалница
 • Тамара Велјаноска – учество

Ментор: Елена Китески

 

IV-2 одееление:

 • Ева Каланоска – III место
 • Миа Тасевска – III место
 • Константин Војдиноски – пофалница
 • Славјан Митановски – пофалница

Ментор:Магдалена Чалоска

IV – 3 одделение:

 • Андреа Миеска – II место

Ментор:Соња Милеска

VI – 3 одделение:

 • Константин Ристески – III место

Ментот: Ленче Грунческа

Им посакуваме понатамошен успех на учениците и нивните ментори!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *