Натпревари

На ден 15.06.2024 година на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа Државен натпревар по природни науки за IV, V и VI одделение. Нашите и вредни 
Read more
Со огромна гордост ја објавуваме веста дека нашите ученици постигнаа одлични резултати на Државниот натпревар по биологија кој се одржа на 8.6.2024 на Природно-математичкиот факултет 
Read more
На Државниот натпревар по македонски јазик и литература што се одржа на 1.6.2024 година на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје, нашите ученички постигнаа извонредни 
Read more
На ден 31.05.2024 година на Природно – математичкиот факултет, на Институтот по хемија се одржа државен натпревар по хемија. Ученикот Цане Јанески под менторство на 
Read more
На ден 18.5.2024 во ООУ „Кирил Пејчиновиќ“- Скопје се одржа државен натпревар по англиски јазик на кој нашата талентирана ученичка Ангела Савески (V одд.), ментор 
Read more
На државиот натпревар по Музичко образование кој се одржа на 15.5.2024 година, во категоријата вокална интерпретација нашите ученички Изабела Томановска и Миа Алачкоска освоија прва 
Read more
Најновиот успех во атлетиката ни донесува радост и гордост! Во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија,  со поддршка на Градоначалникот на Општина Охрид 
Read more
Врвни резултати на нашите ученици и нивната менторка на Државниот натпревар по математика. Марија Тасеска – шестто одделение – III награда; Бисера Јованчева – шестто 
Read more
На регионалниот натпревар по англиски јазик кој се одржа на 13.4.2024 година (сабота) нашите умни главчиња се закитија со неколу награди. V-2 одделение Ангела Савески  
Read more
На Регионалниот натпревар по Природни науки кој се одржа на 5.04.20024 година нашите ученици ги постигнаа следните резултати: IV-1 одееление: Јана Војдиноска – I место 
Read more